Свински ребра в мед и горчица

Свински ребра в мед и горчица Лакомник
Свински ребра в мед и горчица
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

мащерка на вкус

4 с.л. мед

10-12 домати чери

3 с.л. доматено пюре

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 с.л. суха горчица

150 г джинджифил

500 г ребра

500 мл тъмна бира

Начин на приготвянe

Нарежете ребрата. Настържете на ситно джинджифила, прибавете горчицата, сол, черен пипер и разбъркайте със сока от настъргания джинджифил. Намажете ребрата и ги оставете да се мариноват за 6 часа. Извадете и наредете в намаслена тава, залейте с бирата, покрийте с фолио и запечете за 20 минути. Разрежете доматите на две, залейте ги с меда и поръсете с мащерката. Извадете ребрата, намажете ги с доматеното пюре, малко мед, добавете доматите и запечете за още 20-30 минути. 

Още по темата
Още по темата
Свински руладини с бекон и сметана
Месото се слага за около час във фризера. Когато е стегнало достатъчно, се реже на тънки филии по 7-8 мм. Всяка филия се поставя между две парчета домакински найлон и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц