Салата „Цезар”

Салата „Цезар” Лакомник
Салата „Цезар”
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 къдрави салати

8 филета аншоа

2 скилидки чесън

3 с.л. зехтин

1 с.л. прясно изцеден лимонов сок

2 рохки яйца (охладени)

1 ч.л. горчица

1 с.л. сос „Уочестър”

5 с.л. настърган пармезан

1 ч.ч. крутони (изпържени в масло хапки бял хляб)

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

За да претендира за автентичност салатата трябва да се приготви в дървен съд. Скилидките чесън се натриват с дървена лъжица по стените на съда. След това по същия начин се стриват и филетата от аншоа. Добавят се горчицата, сос Уочестър, настърганият пармезан и обелените яйца и се бърка, докато се получи хомогенна кремообразна смес. Към нея се прибавят крутоните и накъсаните на едри парчета салатки. Подправя се с лимон и зехтин. Вместо аншоа може да се използва и сварено бяло месо от пиле.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц