Салата „Ница”

Салата „Ница” Лакомник
Салата „Ница”
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

6 малки пресни картофа

200 г зелен фасул от консерва

100 г маруля (рукола, айсберг)

6 бланширани сърцевини от артишок, нарязани на половина

4 домата, нарязани

4 яйца, сварени и нарязани

150 г черни маслини без костилки

200 г филе от риба тон

За винегрет:

3 ч.л. балсамико

2 ч.л. дижонска горчица

1 скилидка чесън, намачкана

черен пипер

9 ч.л. зехтин

1 ч.л. босилек, пресен и нарязан

1 ч.л. магданоз, пресен и нарязан

сол

Начин на приготвянe

Измийте и сварете картофите в солена вода. Охладете ги в студена вода, обелете. Нарежете ги на две. Ако ползвате суров зелен фасул, го сварете в подсолена вода.

В купа смесете оцетът балсамико, чесънът, горчицата, солта и пипера. Докато бъркате, бавно добавете зехтина.

В голяма купа сложете измитите марули и леко накъсайте. Добавете картофите, артишока, зеления фасул, доматите и маслините. Сложете рибата на филета. Поръсете с винегрета.

Добавете босилека и магданоза. Добавете още сол и разбъркайте леко.

При сервиране сложете по едно яйце, нарязано на половина или резенчета във всяка порция.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц