Риба със зеленчукова салца

Риба със зеленчукова салца Лакомник
Риба със зеленчукова салца
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

5 тънки парчета бекон

800 г червени картофи, обелени и нарязани на кубчета

2 ч.ч. нарязан на ситно лук

 2 ч.ч. моркови, нарязани на кубчета

1 ч.ч. целина, нарязана на кубчета

1 с.л. дафинов лист, начупен

2 ч.ч. вода

2 кубчета пилешки бульон

2 консерви царевица от 250 г

800 г филе от хек (или друго),  нарязано на ситно

5 ч.ч. прясно мляко

1/3 ч.ч. брашно

1 ч.л. сол

Начин на приготвянe

Изпържете бекона, докато стане хрупкав. Отцедете го на хартия за печене. В тигана оставете 1 с.л. мазнина. Добавете вътре картофите, лука, морковите и целината. Сотирайте на средно силен огън около 4 минути. Добавете дафиновия лист, бульона и водата. Оставете да заври и намалете огъня, като го оставите да поври около 8 минути. .Добавете царевицата, рибата и 4 ч.ч. от млякото и оставете да заври. В останалата маша мляко добавете брашното и разбъркайте, така че да няма бучки. Добавете в тигана със още сол. Бъркайте внимателно и гответе още около 8 минути, докато заври леко. Сипете в купички и поръсете с бекона.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц