Разядка с чесън

Разядка с чесън Лакомник
Разядка с чесън
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

около 800 г юфка

2 кофички кисело мляко

125 г масло

1 гл. чесън

сол на вкус

Начин на приготвянe

Юфката се слага в тенджера с подсолена вода и се вари, докато омекне. След това се изплаква със студена вода, отцежда се и се прехвърля в стъклена купа. Скилидките чесън се почистват и се пасират. Киселото мляко се разбива като за таратор, но без в него да се налива вода. Юфката се залива, разбърква се и се овкусява с чесъна. Маслото се разтопява и накрая се добавя към чесновката. Разбърква се и се поднася.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц