Пълнено пиле с леща

Пълнено пиле с леща Лакомник
Пълнено пиле с леща
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пиле около 1,5 кг

1 с. л. растително масло

1/2 лимон

1-2 стръка мащерка (или 1 ч.л. сух)

1 малка връзка магданоз

1 дафинов лист

250 г леща

3 стръка праз лук, само бялата част, нарязана на парчета около 5 см

900 мл пилешки бульон.

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете пилето от всички страни с масло, поръсете със сол и черен пипер, както от вън така и от вътре. Във вътрешността на пилето сложете половината лимон, нарязания на дребно магданоз и дафинов лист.

Сложете в тава равен слой леща, а отгоре наредете нарязаният праз лук. Върху лещата и лукът сложете пилето и налейте достатъчно количество бульон, за да покриете лещата. Запечете във фурната за около 1 час, докато пилето придобие златист цвят и се запече, а лещата се свари. Когато всичко е готово, нарежете пилето на порции. Във всяка чиния сложете няколко парчета пиле, лук и няколко лъжици леща.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц