Пълнени чушки с ориз и гъби

Пълнени чушки с ориз и гъби Лакомник
Пълнени чушки с ориз и гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 зелени чушки

3 с.л. лук, наситнен

2 с.л. олио

1 ч.ч. сварен ориз

2 ч.ч. зеленчуков бульон

200 г пресни гъби, нарязани

2 скилидки чесън, пасирани

1/4 ч.л. вегета

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 180 градуса.

Изплакнете чушките. Изрежете капачетата на чушките с дръжките. Почистете чушките от вътре. Сложете чушките във вода, така че да са покрити до горе и оставете да заври за 5 минути. Охладете чушките. Подредете ги в тавичка.

Загрейте олиото на средно силен огън и добавете лука и чесъна за 2-3 минути да се запържат до златисто. Добавете гъбите за още 2-3 минути да омекнат. Добавете ориза и разбъркайте с вегетата, солта и черния пипер. С тази смес напълнете чушките, но не съвсем до горе. Във всяка чушка сипете ¼ ч.ч. от бульона, а останалия излейте в тавичката. Печете в предварително загрятата фурна за 30 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц