Пълнена пъстърва с лимон и див чесън

Пълнена пъстърва с лимон и див чесън Лакомник
Пълнена пъстърва с лимон и див чесън
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пъстърви

100 г орехи, нарязани на ситно

1 с.л. ситно нарязан градински чай

2 с.л. ситно нарязан див чесън

1 глава лук

1-2 скилидки чесън

сока и кората от 1 лимон

сол на вкус

черен пипер на вкус

2 с.л. зехтин

Начин на приготвянe

Измийте и почистете рибата. Загрейте 1 с.л. зехтин и запържете ситно нарязания лук и чесън за около 2-3 минути до златисто. Прибавете градинския чай кората и сока от лимона, дивия чесън, орехите, подправете със сол, черен пипер и разбъркайте добре за около 5 минути. Напълнете рибата с получената смес и я поръсете със сол и зехтин. Печете за около 10-15 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц