Пуйка с печени ябълки

Пуйка с печени ябълки Лакомник
Пуйка с печени ябълки
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пуйка

120 стръка целина, наситнени

160 г зелен лук, наситнен

30 г масло

500 г ябълки, почистени, обелени и нарязани на кубчета

1 ч.ч. стафиди

2 ч.ч. хлебни трохи или галета

2 с.л. захар

1 ч.л. сол

2 яйца

120 мл ябълков сок

120 мл вода

Начин на приготвянe

Измийте, подсушете и намажете пуйката с масло, сол и черен пипер и надупчете с вилица. В купа смесете целината, ябълките, хляба, сол, захар и стафидите. В отделна купа разбийте яйцата и смесете с ябълковия сок и водата. Добавете галетата и разбъркайте добре. Напълнете пуйката с получената смес и зашийте. Сложете в тава и печете в предварително загрята до 220 градуса фурна без да покривате. След 30 минути намалете температурата до 180 градуса, покрийте пуйката с фолио и оставете за 5 часа, като от време на време поливате с получения сос. Преди да сервирате оставете пуйката за 20 минута на стайна температура.

 

*Времето на печене зависи от големината на птицата, така че периодично проверявайте готовността.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц