Пуйка с билки

Пуйка с билки Лакомник
Пуйка с билки
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пуйка (около 3-4 кг)

50 г масло

½ ч.л. сол

½ ч.л. черен пипер

¼ ч.ч. салвия

4 стръка мащерка

1 круша

2 стръка целина

1 стрък пресен лук, нарязан на едро

2 скилидки чесън, наситнени

Начин на приготвянe

Измийте пуйката със студена вода и я подсушете и я намажете равномерно с масло, сол и черен пипер. Направете няколко разреза под кожата на пуйката и в тях сложете листа от градински чай и мащерка. Почистете лука и крушата и ги нарежете на едро и напълнете с тях пуйката, като прибавите целината и чесъна. Поставете месото тава и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 3 часа, сипете 2 пръста вода и периодично поливайте с получения сос. Оставете готовата пуйка да се охлади за 20 минути на стайна температура и сервирайте.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц