Пресни картофи под капак

Пресни картофи под капак Лакомник

Експресна и икономична рецепта за обяд или вечеря

Пресни картофи под капак
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг дребни пресни картофи

500 мл зеленчуков бульон

2–3 яйца

4-5 скилидки чесън

магданоз

2 с.л. къри

олио

 

Начин на приготвянe

Чесънът се смачква и се запържва в олиото. Добавят се и измитите картофи. Кърито се разтваря в бульона и се налива в съда. Похлупва се и се готви, докато картофите омекнат. След това се чукват яйцата и се готви още 5–6 минути под капак. Поръсва се с магданоз и се сервира.

Още по темата
Още по темата
Картофи с лук и гъби
Лукът се нарязва и се запържва с олио, после се добавят нарязаните гъби и още малко се задушават. Картофите се нарязват и се добавят в тигана, посоляват се и се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц