Празничен специалитет

Празничен специалитет Лакомник
Празничен специалитет
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Снежана Пройчева
Лакомник Необходими продукти

1,5 кг свински пържоли

300 г топено сирене

400 г мариновани гъби

6-7 кисели краставички

сол

черен пипер

дафинов лист

Начин на приготвянe

Начуканите пържоли се посоляват със сол и черен пипер. В предварително намазнена йенска тенджера нареждаме един ред пържоли една до друга. Върху тях подреждаме част от нарязаното на колелца топено сирене, малко гъби и нарязани по дължина кисели краставички. Всичко се повтаря, докато свършат продуктите. Отгоре слагаме 2-3 дафинови листа. Заливаме с вода почти да покрие ястието, завиваме с фолио. Печем на 250 градуса, като малко преди да го извадим, махаме фолиото.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц