Пилешки дробчета с ориз и гъби

Пилешки дробчета с ориз и гъби Лакомник

Вкусотия за лек обяд или предястие

Пилешки дробчета с ориз и гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г пилешки дробчета

50 мл олио

1 глава кромид лук

1 морков

1 чушка

200 г гъби

250 г ориз

черен пипер

магданоз

сол

Начин на приготвянe

Измиваме хубаво дробчетата, подсушаваме, посоляваме и запържваме от всички страни в дълбок тиган със загрята предварително мазнина. Изваждаме запържените вече дробчета и в същата мазнина задушаваме ситно нарязаните лук, морков и чушка за 5 мин. Прибавяме гъбите, нарязани на едри полумесеци ,разбъркваме и оставяме за 5 мин. на котлона. Почистваме, измиваме ориза и прибавяме в тигана при зеленчуците, сипваме 200 мл вода и оставяме да къкри, докато оризът набъбне. Посоляваме, поръсваме с черния пипер и отместваме от котлона. Поставяме ориза и дробчетата в тавичка за печене наливаме вода, около 500-600 мл, и поставяме в предварително загрята на 200градуса фурна. Печем, докато водата изври, а оризът омекне. Ако се налага, доливаме вода.

Още по темата
Още по темата
Тарталети с пилешки дробчета
Почистете и сварете дробчетата до готовност. Нарежете на ситно лука и гъбите и настържете на едро предварително свареното яйце. Настържете морковите и нарежете на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц