Пиле с червено вино и лук

Пиле с червено вино и лук Лакомник
Пиле с червено вино и лук
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г пилешко филе

2 домата

1 глава лук

1 червена чушка

1 ч.ч. червено вино

50 мл зехтин

сол на вкус

2 с.л. доматено пюре

1 скилидка чесън

червен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Нарежете на средни парчета пилето и го запържете на средно силен като подправите със сол. Преместете месото в тенджера и прибавете лука, почистените и нарязани на дребно домати, запържете и залейте с 2 ч.ч. вряла вода. Оставете да кипне за 2 минути. Прибавете още вода, така че да покрие добре продуктите. Прибавете ситно нарязаната чушка, червен пипер, сол, чесъна, доматеното пюре и виното и оставете за 10 минути, при постоянно бъркане.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц