Пиле с орехи

Пиле с орехи Лакомник
Пиле с орехи
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пиле
2-3 глави кромид лук
200 г счукани орехови ядки
200 г доматено пюре
80 мл олио
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. брашно
1 кубче пилешки бульон
магданоз

Начин на приготвянe

Пилето се нарязва на порции, поставя се в тенджера, поръсва се с 1 кубче пилешки бульон, залива се с 1 л вода и се сварява. В сгорещеното олио се запържва нарязаният на ситно лук, поръсва се с червен пипер и се залива с част от бульона, в който е вряло пилето, за да се задуши. Прибавят се свареното пилешко месо, доматеното пюре и счуканите орехи. Ястието се задушава за още няколко минути, като се добавя размитото във вода брашно. Когато е готово, петровското пиле с орехи се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц