Пиле с естрагон ала Беарнез

Пиле с естрагон ала Беарнез Лакомник
Пиле с естрагон ала Беарнез
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
2
Автор
Анелия Терзиева
Лакомник Необходими продукти

За пилешкото:
400 г пилешко филе
2 с.л. соев сос
сокът от половин лимон
черен пипер на вкус
1 с.л. зехтин
За соса:
50 г масло
2 жълтъка
1 с. лъжица брашно
1 к.ч. бяло вино (може да се замени с малко лимонов сок и 1 с.л. оцет)
пилешки бульон (кубче готов или отделяме такъв при варене на пилешко месо)
1 ч.л. естрагон
1 ч.л горчица
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Нарязваме пилешкото месо на жулиени и го мариноваме за няколко часа в смес от соевия сос, зехтина, лимоновия сок и черния пипер. Ако не разполагаме с много време, можем да оставим месото в марината и само за 30 мин. Изпържваме пилетата в малко мазнина или ги изпичаме на грил-тиган. Месото можем да сварим и да използваме бульона от варенето. В тиган разтапяме маслото. Запържваме брашното, като бъркаме непрекъснато. Разреждаме с малко от бульона. Разбиваме жълтъците, добавяме горчицата, солта, черния пипер. С енергично бъркане прибавяме тази смес към сместа в тигана. Намаляваме температурата на котлона. Добавяме виното и още пилешки бульон, колкото е необходим, за да разредим соса, докато добие необходимата ни консистенция. Задължително е да заври, преди да го свалим от котлона. Непосредствено преди да отстраним соса от огъня, добавяме естрагон. Заливаме филенцата със соса. Ако използваме сварено месо, накъсаното сварено пилешко добавяме към соса още докато е на котлона.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц