Пикантни зеленчуци в тиква

Пикантни зеленчуци в тиква Лакомник
Пикантни зеленчуци в тиква
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 глава лук, наситнена

2 с.л. зехтин

1 чушка, нарязана на кубчета

2 скилидки чесън, наситнени

1 ч.л. чили на прах

1 ч.л. кимион

½ ч.л. риган

250 г домати, обелени и нарязани на четвъртинки

400 г царевица от консерва

¾ ч.л. сол

1 тиква, около 2 кг

50 кг сирене чедар, настъргано

 

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 180 градуса. Загрейте 1 с.л. зехтина на средно силен огън в тиган и добавете лука, чушката и чесъна. Задушете като бъркайте около 6-7 минути или докато омекнат. Поръсете с чили, кимион и риган и бъркайте още 2 минути. Добавете доматите, ½ ч.ч. вода и сол.

Покрийте и оставете да заври. Когато заври, намалете огъня до слаб и съда наполовина покрит за 10-15 минути, докато доматите омекнат. Махнете капака и оставете за още 5 минути като бъркате.

Междувременно срежете капака на тиквата. Махнете семките и почистете. Настържете част от вътрешността на тиквата, колкото успеете. Добавете останалия зехтин, сол и сиренето чедар. Напълнете тиквата със сместа от тигана и сложете капака. Печете в тава на предварително загрятата фурна около 2 часа или докато вътрешността на тиквата е готова.

Във всяка порция сервирайте част от плънката, като взимате и от меката част на тиквата.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц