Печена тиква с ориз и маскарпоне

Печена тиква с ориз и маскарпоне Лакомник
Печена тиква с ориз и маскарпоне
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 малки тикви

1 ч.л. настъргано индийско орехче

1 с.л. зехтин

100 г зехтин

1 глава лук

1 скилидка чесън

100 г орехи

150 г кестени

300 ориз

1 л пилешки бульон

30 г настърган пармезан

2-3 с.л. маскарпоне

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 180 градуса. Срежете горната част на тиквите и ги отделете на страни, след това почистете сърцевината с помощта на лъжица и поръсете изстърганата тиква с индийско орехче от вътре. Загрейте зехтин в тиган на средна температура и запържете леко орехите, кестените, меката част на тиквата нарязана на ситно, почистените и нарязани на дребно лук и чесън. Когато лукът придобие златист цвят и омекне прибавете ориза, подправете със сол и черен пипер на вкус. Сипете получената смес в тиквите, залейте с бульона и покрийте с изрязаните дръжки, поставете във фурната за около 30 минути. Когато тиквите омекнат, извадете ги от фурната, махнете „капаците”, поръсете с настъргания пармезан и маскарпонето и върнете за още 2-3 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц