Парфе

Парфе Лакомник
Парфе
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Галина Андонова, Ямбол
Лакомник Необходими продукти

6 яйца
1 1/2 л прясно мляко
5 пакетчета желатин
2 ч.ч. захар
3 с.л. брашно
ванилия
1 с.л. какао
1 бял шоколад
1 черен шоколад

Начин на приготвянe

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар и 3 с.л. брашно, а белтъците - с 1 ч.ч. захар. Млякото се сварява и се оставя 1 литър за крема. В 1 литър мляко се прибавят жълтъците да стане гъст крем. След като изстине кремът, се прибавя желатинът, а той се разтваря в 300 мл мляко. Бъркаме до еднородна смес и прибавяме разбитите белтъци. 

Готовия крем разделяме на 2 части. Едната се прави кафява с какаото. В тава се изсипват бялата и кафявата смес, разбърква се леко с вилица и се оставя да стегне малко в хладилник. След това заливаме отгоре с разтопените поотделно бял и кафяв шоколад, разбъркваме леко с вилица и оставяме да стегне.

Приятен апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц