“Негърчета”

“Негърчета” Лакомник
“Негърчета”
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Христиана Иванова, гр. Роман
Лакомник Необходими продукти

Начин на приготвянe

Яйцата, захарта и млякото се разбиват, докато се стопи захарта (най-добре на водна баня). След това постепенно се прибавят към омекнало на стайна температура масло и се разбъркват добре. Накрая се прибавят брашното и бакпулверът (най-добре бакпулверът да се смеси в брашното), бърка се, докато стане хомогенна смес. Тестото се изсипва в намаслена тавичка по избор. Пече се на 180 градуса. След това се оставя да изстине и се нарязва на кубчета. За сиропа се смесват захарта, водата и какаото и накрая се слага маслото, докато заври. Изчаква се да стане хладко и всяко кубче се потапя в сиропа да се напои и след това се овалва в кокосови стърготини или смлени орехи (по избор).

     

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц