Моркови с орехова плънка

Моркови с орехова плънка Лакомник
Моркови с орехова плънка
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

моркови - 500 г

лук - 2 глави

орехи - ½ ч.ч.

чесън - 1 скилидка

оцет - 1 ч.л.

черен пипер - ¼ ч.л. млян

копър - 2 стръка

канела - на върха на ножа

сол - на вкус

олио - 5 с.л.

Начин на приготвянe

Морковите се белят и се режат на цилиндри с височина 4 сантиметра. Варят се до омекване, отцеждат се и се охлаждат. С тънък нож се маха сърцевината на морковите. 

Лукът се нарязва на ситно и се запържва до златисто. Добавя се намачканата сърцевина на морковите и се пържи още 7 минути. Орехите, чесънът и солта се счукват в хаванче, слагат се в марля и се изцежда орехово масло

Към орехите се добавя морковената смес, добавят се подправките и оцетът и всичко се смесва. С тази смес се пълнят морковите, нареждат се в чиния, поливат се с ореховото масло и се поръсват със ситно нарязан копър.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц