Меденки с орехов крем

Меденки с орехов крем Лакомник

Сладко изкушение, с което да подсладите следобедното кафе

Меденки с орехов крем
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За меденките:

3 яйца

1 ч.ч. захар

200 г мед

1 ч.ч. олио

2 ч.л. канела

2 ч.л. сода бикарбонат

брашно за меко тесто

За пълнежа:

1 пакетче краве масло

1 ч.ч. прясно мляко

3 с.л.захар

издълбаното от меденките което се натрошава

Начин на приготвянe

Всички продукти се разбъркват с брашното до получаване на меко тесто. Правят форми и се редят в тава на разстояние поне сантиметър. Пекат се в фурна на 170 градуса до кафяво. Издълбават се с малко ножче след като изстинат.

За пълнежа:

Смесете добре всички съставки за крема. Ако е малко рядко може да се натроши и някоя меденка. Слепват се с изпечените меденки. Може да си направите глазура от един шоколад разтопен на водна баня с 3 с.л. олио и да потапяте едната страна на меденките.

Още по темата
Още по темата
Меденки с шоколад
Разбиваме с миксер яйцата и захарта до побеляване. Доливаме олиото и меда, предварително разтворен с 1 с.л. вода. Пресяваме брашното и прибавяме бакпулвера....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц