Маслени гевречета

Маслени гевречета Лакомник

Изключително меки, пухкави и вкусни гевречета

Маслени гевречета
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250 г масло

250 г пудра захар

4 яйца

1 ч.л. амонячна сода

сок от 1/2 лимон

2 ванилии

150 г сусам

500 г брашно

500 мл прясно мляко

Начин на приготвянe

Разбива се маслото със захарта, прибавят се яйцата, содата, ванилията, сока от лимон и се замесва тесто с брашното, като за баница. Разточва се кора с дебелина 1 см и се изрязват гевречета с помощта на чиши с различен диаметър. Получените гевречета се потапят в прясното мляко, след това в сусама и се подреждат в намазнена тава. Пекат се в силна фурна.

Още по темата
Още по темата
Гевречета
От изброените продукти се замесва меко тесто. Разточва се на кора с дебелина около 1 см. С помощта на две чаши с различен диаметър се изрязват гевречета, които се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц