Манастирски гювеч от риба

Манастирски гювеч от риба Лакомник
Манастирски гювеч от риба
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
3
Автор
Веска и Пею Михайлови, Сливен
Лакомник Необходими продукти

1 кг риба (2-3 бр.)
100 мл олио
150 г кромид лук (2-3 глави)
350 г домати (4-5 бр.)
150 г гъби
150 г пиперки (2-3 бр.)
100 г моркови (2-3 бр.)
100 г ориз (1 к.ч.)
1/2 връзка магданоз
10-15 маслини
черен пипер на вкус
сол на вкус

дафинов лист

Начин на приготвянe

Рибата почистете, измийте и нарежете напречно на парчета. Осолете я и леко запържете в мазнината. В същата мазнина запържете ситно нарязания кромид лук, а след това прибавете последователно доматите и морковите - нарязани на ситно, пиперките - нарязани на кубчета, гъбите – на ивички, и ориза. Залейте сместа с топла вода или бульон, сложете дафиновия лест, посолете и варете на тих огън, докато омекне оризът. Изсипете я в тавичка и поръсете с черния пипер. Отгоре наредете рибата и маслините. Запечете във фурната, докато остане на мазнина.

Ястието поднесете топло, поръсено със ситно нарязания магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц