Мамините кифлички

Мамините кифлички Лакомник
Мамините кифлички
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Мария Ангелова, с. Стъргел
Лакомник Необходими продукти

1 кг брашно

5 яйца

500 мл прясно мляко

1 мая

150 мл олио

6-8 с.л. захар

1 ванилия

мармалад

Начин на приготвянe

Затопля се прясното мляко, към него се добавят маята, 3-4 с. л. захар, 3-4 с. л- брашно. Сместа се оставя 10 мин да удвои обема си. Брашното, яйцата (без един жълтък), олиото, ванилията и останалата захар се смесват с вече надигналата се мая. Тестото се замесва и се оставя да втаса 30 мин. След това се премесва и се разделя на 4 топки. Топките се оставят на масата върху олио, за да се отпуснат. Разточват се, режат се на триъгълници и се намазват с мармалад. Завиват се като кифлички, мажат се с жълтъка, поръсват се със захар и се пекат. Добър апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц