Лимонов хляб с маково семе

Лимонов хляб с маково семе Лакомник

Нова идея за ароматно тестено изкушение

Лимонов хляб с маково семе
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

6 яйца

3/4 ч.ч. кокосово брашно (или друго)

1/2 ч.ч. масло

1/4 ч.ч. лимонов сок

2 с.л. мед

4 ч.л. маково семе

бакпулвер

1 ч.л. лимонова кора

щипка сол

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 200 градуса. В пасатор смесете всички съставки без маковото семе и разбивайте до получаване на гладко тесто. Добавете маковото семе и разбъркайте добре. Веднага преместете в тава, покрита с хартия за печене и сложете в печката. Трябва да бързате, ако готвите с косово брашно, защото то попива течностите бързо и тестото ще се втвърди прекалено.

Печете 40 минути и сервирайте топло. Съхранявайте хляба в хладилник.

Още по темата
Още по темата
Маковото семе пази здравето и младостта
Със своя плътен и приятен вкус, маковото семе е популярна хранителна и здравословна кулинарна подправка. То се добива от сухите плодове на сънотворния мак - Papaver...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц