Лазаня

Лазаня Лакомник
Лазаня
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Йорданка Филипова, Перник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет кори за лазаня
500 г кайма или пилешко месо
300 мл прясно мляко
1 кг домати
2 тиквички
2 патладжана
5-6 с.л. брашно
2 глави лук
70 г масло
150 г кашкавал
3 скилидки чесън
магданоз
черен пипер
щипка захар
сол на вкус
топено сирене (по желание)

Начин на приготвянe

Сосът болонезе:

Запържват се две глави лук, 3 скилидки чесън и ситно нарязаното пилешко месо или каймата.

Прибавят се 1 кг нарязани домати. Когато сосът изври, се прибавят сол на вкус, щипка захар, черен пипер и нарязан магданоз. Сините домати и тиквичките се режат по дължина и се пекат на скара или тефлонов тиган.

Бешамелът:

В маслото се запържва до златисто брашното. Наливат се 300 мл прясно мляко и 300 мл вода, вари се 10 мин. 1/2 от сместа се отделя и се разрежда с малко топла вода за вътрешните слоеве.

Най-отдолу в намазаната тава се залива с бешамел, след това се започва да се редуват кори, бешамел, болонезе, тиквички, сини домати; кори, бешамел... и т.н.

Най-отгоре се завършва с бешамел и настърган кашкавал, пече се около 30 минути на 220- 250 градуса.

Приятен апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц