Кюфтенца-кълбенца

Кюфтенца-кълбенца Лакомник
Кюфтенца-кълбенца
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
4
Автор
Диана Янакиева, с. Първомайци
Лакомник Необходими продукти

1/2 кг кайма
1 голямо бутер тесто

Начин на приготвянe

Омесва се кайма като за кюфтета (може да се добавят настърган кашкавал, ситно нарязана кисела краставичка). Бутер тестото се нарязва на тънки ивички около 0,5 см. Взема се от каймата топче с големината на орех, навива се лентичка от тестото около топчето в една посока, така както се навива кълбо. Готовите кълбенца се нареждат в тавичка (по желание се намазват с разбит жълтък) и се пекат до зачервяване.

Стават много вкусни и оригинални кълбенца! Опитайте ги!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц