Картофен огретен с карфиол и чедар

Картофен огретен с карфиол и чедар Лакомник
Картофен огретен с карфиол и чедар
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 мл мляко

150 г чедар

3 картофа (около 400 г)

1 стрък карфиол (около 200 г)

2 с.л. брашно

25 г масло

сол и черен пипер на вкус

1 ч.л. горчица

2-3 щипки индийско орехче

За топинга:

50 г чедар

3-4 щипки галета

Начин на приготвянe

 

Обелете картофите и ги запечете докато омекнат в предварително загрята фурна на 200 г за около 30 минути, като сложите и малко вода в тавичката.

Сварете разделения на розички карфиол в подсолена вода докато омекне (около 10-15 мин.).

Смесете млякото с брашното и разбийте добре. Добавете маслото, настърганото сирене, солта, пипера, горчицата и индийското орехче и разбъркайте добре до получаване на еднородна смес.

Когато картофите са готови, охладете и ги нарежете на филии. Отцедете карфиола. Наредете карфиола и картофите в тавичка. Сипете отгоре соса с млякото и поръсете с настъргания чедар и галетата. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути или докато се зачерви.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц