Какаов сладкиш “Диди”

Какаов сладкиш “Диди” Лакомник
Какаов сладкиш “Диди”
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Диана Пенева, Димитровград
Лакомник Необходими продукти

2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
3 с.л. какао
1 ч.л. канела (ванилия)
За глазурата:
100 г краве масло
3 с.л. какао
3 с.л. вода
6 с.л. кристална захар

Начин на приготвянe

Разбиват се яйцата със захарта, добавя се киселото мляко със содата и последователно - останалите продукти по реда на тяхното изписване. Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка и се пече в предварително загрята фурна при 180-200°С.

Приготвяне на глазурата: продуктите се смесват на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато всичко се стопи. Вече изпеченият сладкиш се намазва с глазурата. Отгоре може да се наръси с кокосови стърготини или смлени орехови ядки.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц