Кайсиеви тарти

Кайсиеви тарти Лакомник

Изкусителен, но много лесен и икономичен десерт

Кайсиеви тарти
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 и ¼ ч.ч. брашно

1 щипка сол

½ ч.л. бакпулвер

2 с.л. пудра захар

5 с.л. маргарин

3-5 с.л. студена вода

1 ч.л. ябълков оцет

За пълнежа:

8 кайсии

пудра захар на вкус

2 ч.л. нишесте

лимонов сок и канела на вкус

Начин на приготвянe

В блендер се смесват сухите съставки, добавя се маргарина, водата и оцета. На етапи се омесва масленото тесто. Ако е ръчно – първо сухите съставки с мазнината на трохи, след което вода и оцет за тесто. Поставя се в плик и оставя в хладилник/фризер за стягане около 15 мин.

Разточва се тестото на лист и изрязват дискове, с които се запълват формички за тарталети, дъното на които е застлано с хартия за печене.

Върху тестото се поставя лист и зърна боб. Пекат се в загрята фурна на 175С за около 10 мин., след което се отстранява боба и пергамента и допичат още 10-15 мин. до златисто. Изваждат се и оставят да се охладят.

За пълнежа 5 бр. кайсии се разполовяват и пасират, подслаждат се на вкус и ароматизират.

Пюрето се поставя на котлона и заедно с нишестето се разбърква добре и сгъстява на крем (да започнат да се образуват мехурчета). Охлажда се, но не напълно. С него се пълнят студените тарти. Останалите кайсии се режат на парченца и се редят отгоре за украса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц