Зеленчукова паста по китайски

Зеленчукова паста по китайски Лакомник
Зеленчукова паста по китайски
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч. китайски гъби, нарязани на филии

300 г аспержи, замразени или от консерва, нарязани на малки парченца

1 глава лук, наситнена

2 с.л. зехтин

2 скилидки чесън, пасирани

1/2 ч.л. червен пипер

2 ч.ч. чери домати

1/2 ч.ч. бяло вино

1/2 пакет зеленчукови талятели

1/2 ч.ч. пресен босилек, наситнен

Начин на приготвянe

Смесете гъбите, аспержите, зехтина, чесъна и пипера. Задушете на средно силен огън около 20 минути като бъркате от време на време. Добавете доматите за още 10 минути докато омекнат. Добавете вино и разбъркайте. Оставете да къкри 2-3 минути докато виното се изпари.

Междувременно сварете пастата според указанията на опаковката (в подсолена вода около 20 минути). Отцедете в гевгир. Запазете 1/2 ч.ч. от водата, в която е вряла пастата и добавете към сместа в тигана.

Добавете зеленчуците към пастата и смесете. Поръсете с босилек и сервирайте веднага.

 

*Може да замените зеленчуковата паста с обикновена по избор, както и чери доматите с обикновени.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц