Зелеви сарми с кълцано месо

Зелеви сарми с кълцано месо Лакомник
Зелеви сарми с кълцано месо
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700 г свинско месо, накълцано на ситно

8 листа кисело зеле 

1 глава лук, нарязан на ситно

червен пипер на вкус

черен пипер на вкус

1 с.л. доматено пюре

сол на вкус

2 с.л. олио

Начин на приготвянe

Задушете лука в загрята мазнина докато омекне, червения пипер, доматеното пюре, сол и вода. Прибавете месото и разбъркайте за 5 минути и отстранете от огъня. Върху чиния поставете листото зеле, в средата сложете от сместа с каймата и завийте добре, така че да не излиза от никъде пълнеж. Покрийте дъното на тенджерата със зелеви листа и върху тях поставете готовите сарми. Залейте с вода, като е желателно да натиснете сармите с някаква тежест, например чиния и върху нея камък. Оставете да врят за 1 час.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц