Захаросани ябълки

Захаросани ябълки Лакомник
Захаросани ябълки
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
15
Автор
Атанаска Ченева
Лакомник Необходими продукти

1 кг кристална захар
300 г вода
1 с.л. ябълков оцет
безвредна боя за яйца
2 ч.ч. смлени на едро орехи
15 ябълки
дебели шишчета за дръжки на ябълките

Начин на приготвянe

Ябълките се измиват и подсушават. На мястото на дръжките забивате шишчетата. Слагат се в тенджера да заврят захарта, водата и оцетът.

Като се сгъсти сиропът, прибавяме боята и махаме сиропа от огъня. Топим ябълките в сироп и веднага поръсваме с орехи.

Процедурата трябва да се изпълнява бързичко, за да не се карамелизира сиропът.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц