Задушена треска с домати

Задушена треска с домати Лакомник
Задушена треска с домати
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг филе от треска

400 г нахут

2 червени чушки

2 скилидки чесън

2 стръка праз лук

3 домата

1 портокал

2-3 с.л. зехтин

1 дафинов лист

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Накиснете рибата в студена вода за около 5 часа, като няколко пъти сменявате водата. Накиснете нахута за 3 часа и го сварете в голямо количество вода. Изцедете водата и го оставете. Почистете чушките и доматите, нарежете ги на малки кубчета, а чесъна го пасирайте. Нарежете на тънко праз лука и изцедете сока от портокала.

Загрейте 1 с.л. зехтин, прибавете чесъна, праз лука, чушките, доматите, дафиновия лист, нахута, сол, черен пипер, покрийте с капак и оставете за 15 минути да се задушават. Прибавете треската, разбъркайте и оставете за още 15 минути. Преди сервиране прибавете още 1 с.л. зехтин.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц