Докоснете се до свежия вкус на Калифорния

Докоснете се до свежия вкус на Калифорния Лакомник

Зеленчуците и месото са в най-добрата си комбинация

Докоснете се до свежия вкус на Калифорния
Автор:Лакомник

Решихме тази седмица да ви заведем на една кулинарна разходка из вкуснотиите на една от най-хубавите части на САЩ. Не си мислете, че специалитетите свършват само с хамбургерите. Тъй като Мексико е наблизо, ще усетите много от лютите нотки на южния народ. Мястото е „Долби тиътър” в Лос Анджелис, Калифорния.

 

Лучен сос

Необходими продукти:

1/4 ч. ч.  мляко

2 ч. ч. извара

330 г суха лучена супа

Начин на приготвяне: От изварата и млякото се прави крем с помощта на пасатор.  Прибавяме сместа за супа и отново разбъркваме добре. Покрива се с капак. Трябва да престои в хладилника най-малко час.

Тиквички

Необходими продукти:

4 тиквички

50 г царевица

200 г печени чушки

150 г   кашкавал

1 яйце

1 с. л. заквасена сметана

1 с. л. олио

3-4 скилидки чесън

1/2 връзка копър

Сол

черен пипер

Начин на приготвяне: Тиквичките се разрязват на две и се издълбават. В тенджера слагаме да се вари вода, заедно с малко копър и чесън. Пускаме вътре и тиквичките за кратко – не повече от четири минути. През това време нарязваме вътрешността им на дребно, заедно с чушките. Разбъркваме добре и добавяме царевицата. Наситняваме останалите копър и чесън. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, поливаме и с малко олио. Настъргваме кашкавала и разбъркваме добре всичко. Пълним бланшираните тиквички. Малко преди да станат готови разбиваме яйцето и сметаната и ги поливаме. Поръсваме с още малко кашкавал, печем при 150 градуса за половин час.

Салата

Необходими продукти:

50 г. бадеми

225 г. спанак

450 г. ягоди

1 връзка копър

За дресинга:

сок от портокал

1 с.л. лъжица горчица

2 с.л. зехтин

1 с.л. ябълков оцет

сол

черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: Първо започваме с бадемите, които се запичат за кратко. Междувременно измиваме добре спанака, както и ягодите и копъра. Нарязваме ги на едро. Поръсваме отгоре с бадемите. След това приготвяме и соса. Смесваме продуктите и разбъркваме добре. Поливаме салатата с него. 

Тако

Необходими продукти:

½ ч.ч. заквасена сметана

¼ ч.ч. майонеза

½ ч.ч. кориандър

450 г бяла риба

1 с.л. зехтин

2 с.л. лимонов сок

2 ч.ч. накъсано зеле

2 ч.ч. домати

12 тортили

Начин на приготвяне: В купа смесваме сметаната и майонезата. Към тях добавяме кориандъра. След това, в друг съд нарязваме рибата на дребни кубчета. Поливаме с олиото и лимоновия сок.  Тази смес се пържи за около пет минути на умерена температура. Пълним тортилите с рибната плънка, отгоре слагаме малко зеле и домати и поливаме със соса. След това внимателно завиваме. 

 

 

Хуевос ранчерос

Необходими продукти:

1 с.л. зехтин

1/2 глава лук

3/4 ч доматен сок

1 скилидка чесън

3 люти чушки

3/4 ч.л. кимион

1/4 ч.л. риган

1/2 ч.л. сол

4 тортили

4 яйца

2 авокадо

1/2 ч чедър

4 листа от маруля

Начин на приготвяне: Загряваме маслото в тенджера. Добавяме лука, който сме нарязали на ситно. Запържваме го и после добавяме доматения сок, счукания чесън, наситнените чушки, поръсваме с черен пипер и посоляваме. Оставяме да къкри за 10 минути. През това време загряваме фурната до 180 градуса. Тортилите се затоплят. През това време яйцата се изпържват във формички, за да станат на очи и се оставят да изстинат. На всяка тортила се слага по малко авокадо, а след това и яйце. Поръсваме със соса. Поръсваме с чедър. Слагаме във фурната за малко, за да се стопи. Салата е като гарнитура. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц