Гюлбаши

Гюлбаши Лакомник
Гюлбаши
Време за приготвяне
Приготвяне
3 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500-600 г агнешко
500-600 г свинско
500-600 г телешко месо
4 домата
4 зелени чушки
350-400 г твърдо сирене (нарязано на кубчета)
1/2 ч.ч. червено вино
2 скилидки чесън
1/2 ч.ч. зехтин
сол
черен пипер
риган

Начин на приготвянe

Добре измитото и нарязано на ситно месо се осолява и поръсва с черен пипер и риган и се нарежда в голям глинен гювеч, като между парчетата се слага ситно нарязаният чесън. Нарязват се суровите чушки и доматите на кръгчета и половината се нареждат върху месото, както и половината кубчета сирене. Отгоре се нарежда останалата част от месото и отгоре останалите чушки, домати и сирене. Облива се с виното и зехтина и гювечът се захлупва. Пече се около 2 часа на 200°С. Не трябва да се слага допълнително течност, защото месото и зеленчуците също пускат. Може да се сервира с ориз, картофено пюре, салата, печени картофи. Ястието е за 5-6 порции.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц