Боб по мексикански "Чили кон карне"

Боб по мексикански "Чили кон карне" Лакомник

Пикантна и ароматна рецепта за обяд

Боб по мексикански "Чили кон карне"
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
1
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

50 г телешко месо, едро смляно или накълцано на дребно

1 малка глава лук, накълцана на ситно

2 скилидки чесън, счукан

сол и черен пипер на вкус

700 г домати от консерва

2 ч.ч. едър червен боб, накиснат във вода предната вечер

1/2 с.л. чили на прах 

Начин на приготвянe

Запържете до омекване лука в 1 с.л. олио в дълбок тиган или тенджера. Добавете телешкото и чесъна и оставете на средно силен огън, докато сместа започне да покафенява. Овкусете със сол и пипер. Отцедете излишната от пърженето мазнина. Добавете нарязаните домати, боба и чилито. Разбъркайте добре, сложете капак и варете на слаб огън, около час.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц