Бананов пудинг с ванилови вафли

Бананов пудинг с ванилови вафли Лакомник
Бананов пудинг с ванилови вафли
Време за приготвяне
Приготвяне
70 минути
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 1/2 ч.ч. захар

1/2 ч.ч. брашно

1/4 ч.ч. царевично нишесте

7 ч.ч. мляко

4 разбити жълтъка

1/4 ч.ч. масло, размекнато

1 ч.л. ванилова есенция

1 пакет ванилови вафлени кори

9 средно големи банана, обелени и нарязани на филийки

Начин на приготвянe

Смесете захарта, брашното и нишестето. Разбъркайте добре и отстранете.

Налейте млякото в тенджера и загрейте на средно силен огън да стане горещо, но да не заври. Постепенно изсипете една четвърт от него при жълтъците. Добавете към сухите съставки. Получената смес добавете към останалото мляко. Гответе на средно силен огън като бъркате. Варете докато сместа не започне да остава по лъжицата. Отстранете от огъня и добавете и разбъркайте маслото и ванилията. Оставете да се  охлади на стайна температура. Покрийте дъното на форма за сладкиши с една трета от вафлите. Наредете отгоре половината бананови филийки и залейте с половината от тестената смес. Повторете реденето на слоевете, като запазите една трета от вафлените кори. Използвайте ги натрошени, за да покриете последния ред  от тестената смес. Изстудете в хладилник. Сервирайте в купички или чаши.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц