Австралийска безкрайност от вкусове

Австралийска безкрайност от вкусове Лакомник
Австралийска безкрайност от вкусове
Автор:Лакомник

Идва време за екзотични пътешествия и нищо не възбужда сетивата така, както пътешествия до екзотични дестинации. Ако не предвиждате такива тази години или просто има твърде много време до отпуската, предлагаме ви да си направите кулинарен тур из едно от най-интересните места на земята - Австралия. Континентът държава предлага наистина невиждани културни традиции, наследени от местните жители, уникални животински видове и още, и още. Но да се върнем на хапването. Предлагаме ви няколко неща, сред които и една интересна рецепта с месо от кенгуру. Ако не ви се дават чак толкова много пари в нашенски магазин за екзотичния продукт, можете да го замените с телешко.

 

Омлет

Необходими продукти:

1 щраусово яйце

150 мл прясно мляко

60 г масло

200 г бекон

2 кисели краставички

200 г кашкавал

черен пипер

червен пипер

Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват с миксер. Прибавяме при тях прясното мляко, малко сол и захар. Отново пускаме миксера за кратко. Нарязваме на кубчета останалите продукти без кашкавала. Него настъргваме. В тиган загряваме малко масло. Наливаме сместа от яйцата и млякото. Оставяме да се запържи от едната страна и обръщаме. В едната половина на образувалата се палачинка слагаме нарязаните продукти и кашкавала. Поръсваме с подправки на вкус. Прегъваме през  средата и затваряме омлета, докато още е в тигана. Сервираме, докато готовото ястие е още топло. Тъй като яйцето от щраус е голямо, сместа ще е достатъчна за няколко омлета.

 

 

Риба в бира

Необходими продукти:

600 г филе от бяла риба

1/4 ч. ч. брашно

2 ч. ч. олио

За панировката:

1/2 ч. ч. бира

1/2 ч. ч. брашно

1/2 ч. ч. лед

Начин на приготвяне: В дълбока купа се смесват продуктите за панировката. Разбиваме ги с тел, добавяме и леда. Оставяме, докато той се стопи. Овалваме рибните филета в брашно, после в панировката. Пържим ги в загратя мазнина за около 3 минути от всяка страна. Добре е след като ги извадите, да ги оставите да се отцедят. Сервира се с лимон и топла салата.

 

 

Яхния

Необходими продукти:

500 г месо от кенгуру 

1 глава лук

2 картофа

1 морков

целина

1/2 ч. ч. грах 

1 с. л. доматено пюре

1 ч. л. къри

1 кг зелен фасул от консерва

Начин на приготвяне: Нарязваме месото на кубчета и го запържваме в сгорещено олио от всички страни, докато покафее. Нарязваме лука на ситно и го добавяме при месото. Картофите, морковите и целината също се нарязват на кубчета. Когато месото се позапържи, добавяме и тях. Заливаме с вода, докато покрие продуктите. Оставяме да покъкри. Когато продуктите омекнат, идва ред на граха. Тогава слагаме и размитото с малко  вода доматено пюре. Време и за посоляване. Оставяме да се готви още половин час. Разбъркваме от време на време. Малко преди ястието да е напълно готово, към него се прибавя и фасула. Оставяме да заври отново. След това махаме от котлона.

 

 

Сладолед

Необходими продукти:

600 мл пълномаслена течна сметана

200 мл кондензирано мляко

3 ванилии

80 г пудра захар

Начин на приготвяне: Сметаната се налива в дълбока купа, най-добре цилиндрична, за да не пръска. Добавете и кондензираното мляко. Започнете да разбивате с миксера. Добавете ванилията и захарта. Разбивайте, докато сместа стане гъста и хомогенна. Прехвърлете в подходящ съд и оставете във фризера или камерата на хладилника за поне няколко часа. 

 

 

Курабийки  

Необходими продукти:

3/4 ч. ч. захар

1 ч. л. царевичен сироп

100 г масло

1 ч. л. хлебна сода

кокосови стърготини

1 ч. ч. овесено брашно

3/4 ч. ч. пълнозърнесто брашно

Начин на приготвяне: В дълбока тенджера слагаме маслото, царевичния сироп, содата, захарта и около едва 2 супени лъжици вода. Разбъркайте ги добре. Оставете продуктите на умерен огън. Когато сместа кипне, свалете от огъня и добавете останалите съставки. Разбъркайте енергично. Вземете широка тавичка и намажете дъното й обилно с масло. Загребвайте с лъжицата по малко от сместа и оформяйте курабийки върху тавичката. Сложете да се пече на 140 градуса за около 25 минути. Оставете разстояние между бисквитките, за да не се слепят.   

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц