Яхния от агнешко с пресен лук

Яхния от агнешко с пресен лук Лакомник
Яхния от агнешко с пресен лук
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 с.л. зехтин

800 г агнешка плешка, нарязан на кубчета

24 стръка зелен лук, ситно нарязан

корана и сока на 2 лимона

300 мл агнешки бульон

3 с.л. изсушени череши (или друг сушен плод), без костилки

1/2 връзка пресен магданоз

2 с.л. кедрови ядки

Начин на приготвянe

Загрейте зехтина и запържете агнето до златисто за 3-5 минути, като разбърквате за да е равномерен загара. Добавете пресен лук и гответе още 5 минути. Добавете лимоновия сок, настърганата кора и бульона, а след това покрийте и оставете да къкри на слаб огън още час и половина докато месото е напълно омекнало и готово. Накрая добавете черешите и магданоза и разбъркайте. Поръсете с кедрови ядки.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.