Ябълков пай със сметанов крем

Ябълков пай със сметанов крем Лакомник

Лесна идея за вкусен домашен сладкиш

Ябълков пай със сметанов крем
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

1 1/2 ч.ч. брашно

1/2 ч.ч. сметана

150 г масло

1/2 ч.л. сода

За крема:

1 ч.ч. сметана

1 1/2 ч.ч. захар

1 яйце

4 с.л. брашно

За плънката:

1 кг ябълки 

Начин на приготвянe

Смесете брашното със сметаната и прибавете разтопеното масло. Прибавете содата и разбъркайте докато получите гладко тесто. Покрийте го с фолио и оставете на страна. Обелете и почистете ябълките от сърцевината, без да ги разрязвате. Разстелете тестото в намаслена тава като издърпате краищата покрай формата.

С помощта на белачка обелете ябълките, така че да се получи като чипс. Плодовете трябва да напълнят равномерно тестото, почти до краищата.

Пригответе като смесите сметаната, захарта, яйцето, брашното и разбиете до еднородна смес. Залейте равномерно ябълките и запечете за около 50 минути при 180 градуса. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц