Щрудел с локум

Щрудел с локум Лакомник
Щрудел с локум
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет точени кори, фини

1 кутия локум

1 кг ябълки, настъргани

1,5 ч.ч. захар

1 ч.ч. орехи, едросмлени

5 с. л. олио

200 мл газирана вода

канела на вкус

стафиди на вкус

Начин на приготвянe

В намаслена тава се редят три кори и се слага по малко от настърганите ябълки, стафиди, локум, захарта, канелата, орехите и олиото. Отново се нареждат три кори и плънка, завършва се с кори. Щруделът се реже като торта, докато е суров, полива се по прорезите с газираната вода и малко олио. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса, до порозовяване. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц