Майсторска рецепта, с която ще смаете близките и гостите си
За пълнежа се разтопяват продуктите на слаб огън или в микровълнова. Добавят се бадемите по желание. Сместа се оставя в хладилник за около час и после се оформят малки топчета. Овалват се в какао.
Смесете заедно какаото, захарта, царевичното нишесте и канелата в малка тенджерка. Затоплете млякото в отделен съд докато малки балончета се появят около стените на съда (малко преди да заври). Добавете млякото при шоколадовата смес и бъркайте бавно. Върнете на огъня и гответе докато сосът се сгъсти. Покрийте с домакинско фолио, за да не се получи кора при охлаждането.
Намажете с маслото формите за суфле. Изстудете и намажете отново. Поръсете формите със захар.
Разбийте яйчните белтъци на ниска скорост около 20 секунди. Добавете сметаната и разбивайте докато се появят шупли. Добавете 1/4 от яйчната смес към шоколадовата микстура. Внимателно разбъркайте и добавете към останалите белтъци докато се смесят. Изсипете сместа във формите за суфле. В средата поставете по едно шоколадово топче да потъне горе долу до средата на формата, но не много – достатъчно е да е леко покрито с тестото. Натиснете с палците по ръба на формата, за да не се разтече суфлето, когато бухне във фурната.
Фурната е предварително загрята на 180 градуса. Печете на същата температура около 20 минути докато тестото е бухнало и леко меко в средата. Поръсете пудра захар и сервирайте. Сервирайте топло!