Шоколадови бонбони

Шоколадови бонбони Лакомник

Малки хапки сладост

Шоколадови бонбони
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г бял шоколад

3 супени лъжици сладкарска сметана

1 ч.л. лимонов екстракт или друг по желание

щипка сол

Начин на приготвянe

В малка тенджера сложете нарязаният шоколад и сметаната. Шоколадът трябва да се разтопи добре, но да не завира, затова го разтопетете на тих огън. След като се получи хомогенна смес премахнете тенджерата от котлона и добавете екстракта и солта и отново разбъркайт добре.

Изчакайте сместа да се охлади леко, след което я покрийте с фолио и поставете в хладилник за поне два часа. След като шоколадът е стегнал с помощта на малка лъжичка вземете малко от него и оформете топчета. По желание може да оваляте бонбоните в ядки, шоколадови пръчици или кокосови стърготини. Може да ги съхраните в хладилника за около седмица. Поднасят се на стайна температура.

Още по темата
Още по темата
Шоколадови трюфели
Белтъците се разбиват с пудрата захар. Добавят се ромът, част от орехите, настърганият шоколад и счуканите на прах бисквити. Всичко се смесва до получаването на...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц