Шоколадова торта с кафе

Шоколадова торта с кафе Лакомник

Вкусен и лесен десерт за следобеда

Шоколадова торта с кафе
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 яйца

1 1/3 ч.ч. брашно

2 ч.ч. захар

3-4 ч.ч. какао

1 ч.л. сода

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сол

1 ч.ч. айран

1/2 ч.ч. олио

1/2 ч.ч. кафе

ванилия

За глазурата:

200 г шоколад

250 г меко масло

ванилия

1 ч.л. пудра захар 

Начин на приготвянe

Пресейте брашното заедно с какаото, содата, бакпулвера и солта. Към тях добавете захарта и разбъркайте. Отделно разбийте яйцата с телена бъркалка. При непрекъснато бъркане добавете айрана, олиото и ванилията. Смесете влажните съставки към сухите, като разбърквате внимателно, а щом се хомогенизира, добавете кафето, разбивайки бързо с миксер заради горещината на кафето. Разделете сместа на две и изпечете два отделни блата в застлана с хартия за печене тавичка, леко намазнена и набрашнена, с диаметър около 21 см.За крема разбийте маслото на гладък крем с миксера и добавете пудрата захар. Продължете разбиването още няколко минути. Внимателно объркайте с предварително разтопеният на водна баня и охладен шоколад. Накрая ароматизирайте с ванилията и разбийте добре. Слепете напълно изстиналите блатове с част от крема и намажете цялата торта с останалия крем. Работете бързо и на хладно място, за да не се разтопи кремът. Направете украса на класическата шоколадовата торта според вкуса ви.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц