Хлебчета с маргарин

Хлебчета с маргарин Лакомник
Хлебчета с маргарин
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Лидия Стаматова, Силистра
Лакомник Необходими продукти

500 мл топла вода
7 с.л. разтопен маргарин
5 с.л. сухо мляко
4 яйца
1 мая (20 г)
2 ч.л. захар
3 ч.л. сол
1 кг брашно

ким

Начин на приготвянe

Маята се разтваря в топла вода. Пресява се брашното в тава и се прави кладенче в средата. Посолява се брашното, прибавя се разтворената мая в малко хладка вода, прибавят се и останалите продукти, като се отделя един жълтък. Замесва се тестото и се оставя да втаса. След това се разделя на 20 части. От всяка част се разточва около педя правоъгълник и се завива на руло. Подреждат се върху тава с хартия за печене или намазнена тава и се оставят отново да втасат. Намазват се с разбития с малко вода жълтък и ким и се слагат да се изпекат в умерена фурна до зачервяване.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц