Фритита със сьомга

Фритита със сьомга Лакомник
Фритита със сьомга
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

15 мл зехтин

1 глава лук

1 щипка кафява захар

6 яйца

сол на вкус

черен пипер на вкус

1-2 с.л. прясно мляко

зелен лук на вкус

пресен босилек на вкус

180 г пушена сьомга

60 г моцарела

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 190 градуса. Намажете йена с масло. Загрейте олио и запържете ситно нарязания лук, добавете захар и гответе на слаб огън за около 20-25 минути при периодично разбъркване. Отнемете от огъня. Разбийте яйцата с млякото, сол, черен пипер. Прибавете ситно нарязания босилек, зеления лук. Нарежете рибата на ситно и я наредете на дъното на формата. Отгоре наредете лука, залейте с яйчената смес, поръсете с моцарела и запечете за 15-20 минути. 

Още по темата
Още по темата
Мариновани яйца с млечен сос
Твърдо сварените яйца се обелват и подреждат в малка тенджерка. Отделно се приготвя марината от вода, сол, оцет, лук (ситно нарязан), дафинов лист и лъжичка захар....
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц