Фритата със сирена

Фритата със сирена Лакомник
Фритата със сирена
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

8 белтъка

1 яйце

80 мл прясно мляко

1 с.л. зехтин

2 скилидки чесън

1 глава лук

300 г спанак

сол на вкус

черен пипер на вкус

щипка индийско орехче

100 г сирене рикота

50 г фета сирене

50 г козе сирене

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 190 градуса. Разбийте белтъците с яйцето, добавете млякото и разбивайте докато се получи хубава пяна. Загрейте зехтина в тиган, който може да сложите и във фурната. Добавете ситно нарязания лук, пасирания чесън и задушете за 3-4 минути. Прибавете нарязания спанак и задушете докато омекне, подправете на вкус. Залейте с яйчената смес, отгоре наредете сирената и запържете за 3 минути, докато се захванат яйцата. Запечете във фурната за 8-10 минути и сервирайте.

Още по темата
Още по темата
Зеленчукова бъркотия
Продукти: 2 глави кромид лук, 5 стръка зелен лук, 500 г гъби, 200 г царевица на зърна, 2 скилидки чесън, соев сос и зехтин на вкус. Начин на приготвяне: В...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц