Тригуни от бутер тесто

Тригуни от бутер тесто Лакомник
Тригуни от бутер тесто
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
12
Автор
Таня Ланкова
Лакомник Необходими продукти

400 г бутер тесто
4 с.л. смлени орехови ядки
4 с.л. галета
2 с.л. разтопено масло
1/4 ч.л. канела
За сиропа:
1 1/2 ч.ч. вода
1 1/2 ч.ч. захар
ванилия

Начин на приготвянe

Бутер тестото се поразточва с точилка. Разрязва се на 12 квадрата и във всеки се поставя по 1 ч.л. от сместа. Прегъват се по диагонал. Нареждат се в намаслена тавичка и се пекат на 180 градуса 15 минути. Водата и захарта се слагат в съд на котлона и врят 10-15 мин. Изстиналите тригуни се заливат с горещия сироп

Бон апети!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц